Moje vreme je za mene uvek pravo

 In Priče za inspiraciju

biljana-slikaJuče mi je klijentkinja rekla da je ubedjena da bi joj pokretanje privatnog biznisa bilo rešenje svih problema koje ima, ali na žalost, stara je za to (53).

Pitala sam je kako će da ispravi pogrešno donesenu odluku ako bude živela 80 – 85 godina, što do tada predstavlja period od 27-32 godine. To je čitav radni staž jedne osobe koji bi propustila tavoreci u starackom maniru umesto da pokrene posao i širom otvori jedra ka pučini.

Poznajem desetinu ljudi u osamdesetim godinama koji shodno svojoj energiji i željama vode privatni posao, voze kola, putuju, druze se i zive sa mišlju da su u najboljim godinama.

Činjenica je da isto tako znam i neke mlade roditelje koji već sada misle da je “njihovo vec prošlo ”
Vi birate.
Životni uspeh je isto što i vožnja biciklom: ako hoćeš da odrzavas ravnotežu, moraš bez prestanka da okreces pedale. Nema veze koliko godina imas, da li si muško ili žensko, okreci pedale. Samo tako si živ, dises i postojiš.

Ja se lično radujem penziji jer ce konačno i meni država da daje mesečni džeparac ?. Ali, o toj temi toliko. Mimo toga cu normalno nastaviti da radim i otkrivam sve lepote ovog sveta. Iskreno da Vam kazem mnogo mi je draze da jednog dana na “put bez povratka ” odem dok mi mofistkinja proba haljinu nego dok mi bolničarka ubada iglu za infuziju ?.

A da bi se to ostvarilo, moram da napravim uslove za modistkinju.
Prema tome, moj moto je: i mladi i stari, na biciklu, pa put pod noge i vrtite pedale da odrzavate ravnotezu ?

Recent Posts

Leave a Comment

Kreativna konekcija
Jezici