Kreativnost i ja

 In Priče za inspiraciju

biljana-slikaMožete biti odličan poznavalac zanatskog dela svog posla, ali ako niste kreativni, neće Vam polaziti za rukom da od njega napravite biznis.

Šta je kreativnost?
Povezivanje ideja izmedju kojih prethodno nije vidjena konekcija.

Zašto je ona važna?
Kreativne osobe brzo, lako i na zanimljiv način smisle kako da prevaziđu prepreke i reše problem. One su dosetljive, imaju izraženu percepciju, tj. vide šta sa čim treba povezati na putu do rešenja.

Kreativnost nije urođena veština. To je ogromno područje po kome se traga za novim iskustvima i saznanjima koji su alat za pretvaranje nemoguceg u moguce.

Kako se traga?
Putujuci i upoznavajuci nove zemlje i kulture. Baveci se razlicitim hobijima: drugačiji proces razmišljanja zahteva igranje bridza od preciznih pokreta krasnopisa. Čitanjem sarolike literature. Slusanjem muzike. Meditiranjem. Gajenjem bašte. Gledanjem filmova.
Dragoceno je po nekad osetiti iskustvo pojačanog adrenalina jer on otvara pogled na stvari sa druge strane. Itd… itd…

Kreativnost nije pri ruci uvek kada Vam zatreba
Nema je. A onda će Vam odjednom bljesnuti u glavi rečenica… koju Vam je pre dve godine… usput na Zlatiboru rekla ona žena! I to je KLIK koji rešava situaciju.

U momentima kada Vam ideja nikako ne pada na pamet, tražite pomagače: radite ono što Vam prija i što ce obuzeti misli dok podsvest tiho nastavlja da pretražuje milione informacija u potrazi za onom pravom.

Kreativnost je lep proces kroz koji ćete živeti bezbroj života kroz mnogo fenomenalnih uloga. Iz tog razloga, njena svrha nije samo u razvoju biznisa već u celokupnoj režiji sopstvenog bitisanja i potpunoj komociji u njemu.
Moj život je dobio zadivljujuće nove koordinate od kad sam pustila maštu da pobedi i od kada kreiram stvarnost po sopstvenoj meri.

Razbijajte rutinu i hvatajte ritam sa svetom. Iznenadicete se koliko ćete se dopasti sami sebi ?

Recent Posts

Leave a Comment

Kreativna konekcija
Jezici