Zabluda o kreativnosti

 In Priče za inspiraciju

biljana-slikaKreativac se kao takav ne radja. Preduslov za njegovo postajanje jeste da bude radoznao. Sve posle toga je neprestani rad koji pokreće strast za znatizeljom u svim pravcima.
To dovodi do usvajanja raznovrsnih znanja koja se preslikavaju na potpuno poseban stil života, razmišljanja i aktivnosti.

Takva osoba gradi svoj svet po modelu koji njoj odgovara i kako ona vidi da treba: menja mesta življenja, putuje, posmatra, traži i stvara. Stalno čita: otkricete je po knjigama, olovkama i ispisanim papirima svuda oko nje.
Vesta je u mnogim poslovima. Nikada nije besposlena i ne gubi vreme. Voli razgovore ali ne trivijalne. Od nje ćete čuti stvari koje ni od koga drugog niste.
Dosetljiva je i snalazljiva. Privlači pažnju, voli život i živost.

U njenom svetu konstante ne postoje i zato je često neshvacena. Srce joj kuca za ideju a ne za materiju. Probleme doživljava kao izazove kojima odmah smisli nekoliko rešenja.
Ima svoje usamljenicke trenutke i svoj san.

Zbog svega toga, u sivoj svakodnevnici je koloritni život kreativnih ljudi privlačno vidljiv. Druga je tema ko ga osporava a ko ne, ali kreativca to ni ne zanima jer on gleda svoja posla.

Da li sada shvatate zašto je u zabludi neko ko misli da je kreativan ako ume da napravi lepo ukrasenu tortu? On je majstor svog zanata i to je za svaku pohvalu. Ali to nije ovo o čemu pišem .

Biti kreativan je najdivniji ali i najzahtevniji dugogodišnji proces koji traži mnogo hrabrosti da bi se živeo pod nebeskom kapom.
Budite sigurni: taj privlačni lik kreativca koji tako jednostavno deluje, iza sebe ima hiljade kilometara puta po kamenju koji je prešao peške . Korak po korak.
Dok je živ, i iza i ispred njega su kilometri puta. Sa strane su uvek posmatrači koji ili negoduju ili mu aplaudiraju. On svakako ide dalje i negde će sigurno stati da se osveži parcetom one lepe torte .
Ako želite možete da mu se pridružite: zabavan je i od njega se uvek čuju dobre stvari. A u poverenju da Vam kažem: takvi pokreću svet
?

Recent Posts

Leave a Comment

Kreativna konekcija
Jezici